A playful family home full of secret passageways, hidden rooms, and slides.

Sanctuary is a large family home in Berkshire for a couple who required large areas of internal space with a playful take on the interiors. The project is designed to form part of the landscape, its form is fragmented to allow nature into the heart of the building and to break up the mass so that the environment imposes itself on the building rather than the other way around.

Key to this scheme was the environmental strategy which Project Entity developed in close collaboration with our wider expert consultants team, designing a home that would have a very light environmental footprint regardless of its imposing size.

Proposed materials were chosen for their low carbon footprint and health impact and high recyclability. Heat recovery and energy generation are built into the design from the start, to supplement passive thermal design principles.