Pendle Road is a ground floor extension as well as loft conversion for an end of terrace Georgian London family home providing extended living space and an additional master bedroom with ensuite. We have designed a simple elegant box which protrudes from the rear of the property offering a comfortable new space with garden views.

 

The ground floor extension was designed to reduce its visual impact on the garden and neighbouring properties’ amenity and create a large interesting interior space flooded with light. The layout focuses the view on key elements within the garden and provides privacy from the neighbours. Gaining planning permission for this project required an intensive and collaborative engagement with the planners.

 

This culminated in full planning consent without extension of time nor compromising the space and quality of the project.